2017. május 28., vasárnap

Magyar Bajnokság

Egyesületünk műhelymunkája lassan beérni látszik. Feladatunknak tekintjük, hogy környezetünkben eszközeinkkel minél több embert rávegyünk a mozgásra, a mozgás örömére. Felkutassuk, és tápláljuk a tehetségeket.

2 versenyzővel mentünk el idén a Magyar Bajnokságra. Mind a két versenyző ovis kora óta edz az egyesületben. Az évek során sok-sok öröm, és bánat is kijutott a közös munkából, de mindig sikerült a karate iránti elköteleződést megtartani.

Az elmúlt 1/2 év a készülésről szólt a nagyobb versenyre számukra. Nem volt könnyű, mert kihagyások, betegségek, stb. tarkították a készülés különböző fázisait, de megtettünk mindent, amit lehetett.

Hungarian Karate Federation fényképe.

Egészen jó formában érkeztünk a versenyre, ahol 6 shiai várt minket. Remekül megszervezett Magyar Bajnokságon jártunk Újpesten.

Regisztráció után 1 kávé, és a gyerekek elkezdték a bemelegítést, szépen megbeszéltük a kritikus részeket, és hamarosan sorra kerültünk. A két versenyző egyszerre lépett a tatamira. 😀 Hiába, ilyen a mi szerencsénk.

A versennyel különleges célunk nem volt, először is nézzük meg merre is járunk a felkészülésben, és nézzük meg, hova szeretnénk tartozni.

Bene Kata mindjárt kikapta a versenyszám legjobbját, aki vigaszágra küldte. Tényleg itt voltak a legjobbak, akikkel már egy-egy versenyen külön-külön találkoztunk, de egyben nem. Katáján szépen látszik a fejlődés, és hétről hétre egyre jobb lett a felkészülés alatt, de sajnos a későbbi győztes kiejtette. Vigaszágon sajnos nem tudta legyőzni ellenfelét, aki kicsit rutinosabban mutatta be a katáját. De érezzük, hogy már nagyon közel járunk a kitűzött célhoz. Bene Katalin az 5-8. helyen végzett.



Debreczeni Gergely a másik oldalon lépett tatamira, a 4-es siain. Elég jó ellenfelet kapott, de igyekezett helyt állni. Sajnos az ellenfél pontosabban adta elő a választott katáját, és Gergely várta, hogy vigaszágra kerül-e. Ellenfele később már nem teljesített ilyen jól, de sikerült vigaszágon még egyszer megpróbálni feljebb kerülni. Második katáján is látszott, hogy jó felé haladunk, de sajnos apró hibát vétett, és így "csak" 1 bíró látta őt jobbnak, tehát ellenfele került följebb. Debreczeni Gergely 9-16. helyen végzett végül.



Azt kértem a versenyzőktől, hogy élvezzék, hogy itt lehetnek, és próbálják a legjobb tudásukat elővenni, hogy méltó ellenfelek legyenek. Látva a teljesítményüket, nagyon-nagyon büszke vagyok rájuk, és folytatjuk a munkát, hogy még jobbak legyünk a következő szezonra! Összességében dobogós helyet nem sikerült szereznünk, mégis a gyerekek, és én is nagyon jól éreztük magunkat a versenyen. A szervezés remek volt, a versenyzők kiválóak, és látjuk, hogy kellő felkészülés után, ott lehetünk a legjobbak között Magyarországon!






Bruszt Mária

elnök
KAKUSEI SE


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése